Wednesday, January 15, 2014

Queen On Fire - Live At The Bowl

Queen On Fire - Live At The Bowl albümü Queen grubunun Hot Space Tour kapsamında National Bowl'da 5 Haziran 1982 yılında verdiği konserin kaydından basılmış bir plak. Canlı albümler arasında yer alıyor yani koleksiyonumda.


Konserin olduğu gün benim doğmama daha 1 aydan fazla zaman varmış (17 Temmuz 1982'ye) :) O zamanki şanslı nesili nasıl kıskandığımı kelimelerle anlatamam. Sonrasındaki 13 Temmuz 1985 (Bu da eşimin doğum günü tarihi) Live Aid ise ayrı bir tartışma konusu olur ki zaten onun içinden çıkamayız ;)







Albüme gelecek olursak; plak formatında 2005 yılında bir defa basılmış ve Queen grubunun nadir albümleri arasındaki yerini alıyor.






Eğer albümü plak formatında bulamazsanız veya diğer formatlar da olsun isterseniz 2004 yılında basılmış CD ve DVD, ardından 2008 yılında basılmış bir CD sürümü daha var. Ne yapın ne edin bunlardan bir veya birkaçını edinin derim.








 Queen gurubunu seviyorsanız gibi başlayan bir cümle kurmayı aklımdan bile geçirmediğim için zaten hayranı olduğunuz bu insanların bu mükemmel canlı performanslarına tanıklık edin derim.



Albümde 25 performans yer alıyor. Şarkı listesini fotoğrafta bulabilirsiniz. Plak kaydına gelince; canlı bir konser albümüne göre oldukça iyi, hatta mükemmele yakın. 1982 yılındaki teknolojiyi düşünerek bu albümün kusursuz olduğunu söylemek pek de yanlış olmaz.

Kayıtları Mack & Mick McKenna ve Masteringi Tim Young tarafından yapılmış. Albümü bulmak çok kolay değil açıkcası an itibariyle discogs ta 3 Adet bulabilirsiniz. İyi durumda olanları 200 dolara kadar çıkabiliyor. Bulduğunuz fırsatları kaçırmamanızı öneririm.


 

No comments:

Post a Comment